TOYOTA KLUB Česká Republika
Právě je stř 17.10.2018, 08:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 368 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 11:22 
Člen Týmu
Registrován: 16.05.2014
Příspěvky: 63
Zdravím, při včerejším přezouvání pneumatik, jsem s hrůzou zjistil, že moje auto je už taky vybaveno touto vymožeností. Původně jsem chtěl na jaře koupit novou sadu disků, abych si mohl kola přehazovat sám, ale po dnešním zjištení mě asi přešla chuť :( . Podle vyjádření toyoty stojí sada ventilků 7200,-, ale to by nebylo ještě to nejhorší. Potom při každém přezutí musíte navštívit servis aby vám přeprogramovali řídící jednotku. Od aut výroby 09/2014 je prý možnost mít zaregistrované obě sady, ale stejně musíte zase do servisu, aby přehodili sadu v řídící jednotce. Toto mi přijde v 21. století jako pěkná buzerace.
Koukal jsem, že se prodávájí nějaký programovatelný ventilky, který by měly jít naklonovat na ty původní. Nemáte s tím už někdo nějakou zkušenost?

_________________
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 11:55 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 26.07.2007
Příspěvky: 466
Vítej v EU :-)

_________________
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 12:20 
Člen Týmu
Registrován: 16.05.2014
Příspěvky: 63
Tak EU je kapitola sama pro sebe o tom žádná, ale tohle je podle mě prasárna od výrobce. Jakej je problém mít zaregistrovaných všech 8 kol a řict jednotce, hele buď tam máš tyhle 4 nebo ty druhý, to je čistě softwarová záležitost.

_________________
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 12:24 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 26.07.2007
Příspěvky: 466
Měl jsis koupit Lexus :-)

_________________
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 12:31 
Člen Týmu
Registrován: 16.05.2014
Příspěvky: 63
To by se ty ventilky sakra prodražily :lol:

_________________
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 12:35 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 26.07.2007
Příspěvky: 466
ale pamatuje si to sadu na přezutí :-)

_________________
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex


Naposledy upravil maxwell dne stř 19.11.2014, 12:53, celkově upraveno 1
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 12:43 
Člen Týmu
Registrován: 16.05.2014
Příspěvky: 63
Zajímalo by mě, co na to budou říkat lidi, co si u nich koupí origo náhradní sadu kol i s těma ventilkama a pak zjistí, že stejně musí do servisu.

_________________
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 12:55 
Navigátor
Uživatelský avatar
Registrován: 29.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Praha
Ventilky na Lexus jsou stejně drahé. Podle mě budou identické.

_________________
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 13:23 
Člen Týmu
Registrován: 16.05.2014
Příspěvky: 63
Ventilky asi jo, ale nastavení v řídící jednotce bude asi jiné :(

_________________
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 13:39 
Navigátor
Uživatelský avatar
Registrován: 29.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Praha
To nevím. Údajně jdou ale u Lexe naprogramovat dvě sady po pěti kolech. Já vždy přezouvám jen pneu, takže jsem to nikdy neřešil.

_________________
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 17:15 
Navigátor
Uživatelský avatar
Registrován: 31.12.2013
Příspěvky: 91
Tak přesně tento problém jsem řešil na jaře. :twisted: Tak jem si koupil další sadu kol bez ventilků TPMS, jediné na co se člověk musí zvyknout je že svítí kontrolka. No a teď na zimu mám zase kola s TPMS a jediný co člověk musí udělat je, že to musí resetovat aby si to načetlo ty čidla.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 17:59 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 02.09.2004
Příspěvky: 973
Na RAV 4 je to stejný, koupil jsem neznačkový a nešly načíst, tak že jsem je zase vyndaval a vracel, peníze vrátili.
Teď mam TPMS jen v letních a stejně se musej načíst Reset nepomůže.
V zimě mi svítí kontrolka a na garančce mi to načtou na letňáky.
Jeden kolega tady s fora vyvrtal do rezervy ještě 3 díry a dal tam všechny ventilky a má klid.



viewtopic.php?f=11&t=24237

_________________
RAV 4 - 2.2 aut. 2013, Yaris 3 / 1.33 2011
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 18:43 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 06.02.2014
Příspěvky: 428
Bydliště: Košice
:shock:
Takto síce oblbol riadiacu jednotku ale TMPS je mu z podstaty na dve veci. Na hovno a na nič. Ale keď mu to takto vyhovuje, prečo nie? Ja by som radšej bral tú svietiacu kontrolku a mal by som to bez roboty, nie?

_________________
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014, 23:56 
Navigátor
Uživatelský avatar
Registrován: 31.12.2013
Příspěvky: 91
Plextor: tobě to po resetu nenačte? Musíš mít vypnutý motor, zataženou ruční brzdu a podržet reset tlačítko asi na 5 vteřin než zhasne kontrolka, potom nastartovat a mělo by to načíst, u mně to tak funguje.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014, 00:07 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 02.09.2004
Příspěvky: 973
U mě to bylo, tak že na zimu jsem dal ty neorig. ty se nenačetli, vyndal jsem je a pak jsem jezdil celou zimu bez TPMS.
Na jaře jsem dal ty original a ty se nenačetli a dělal jsem to několikrát tak jak řikáš.
V servisu mi to udělali.

_________________
RAV 4 - 2.2 aut. 2013, Yaris 3 / 1.33 2011
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 368 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], embe a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz