TOYOTA KLUB Česká Republika
Právě je pát 19.01.2018, 14:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 13.08.2016, 09:43 
Člen Týmu
Registrován: 13.08.2016
Příspěvky: 3
Zdravím, trápí mě problém s kontrolkou tlaku v pneumatikách po výměně pneu u Yarise 2015. Pokud dám na auto jiné pneu (zimní/letní), tak kvůli jiným ventilkům mi kontrolka svítí . V servisu přehráli nějakým způsobem řídicí jednotku z letních na zimní asi cca za šest stovek - ale opravdu se mi nechce dávat takové prachy 2x do roka. Táta byl včera na prohlídce s RAV4kou, kde mu poradili nastavení pomocí tlačítka nad spojkou - jemu to svítilo taky, ale už nesvítí, kdežto u Yarise mi jimi doporučený postup nefunguje (3x tlačítko zmáčknu, počkám až kontrolka dobliká, déle tlačítko podržím, kontrolka by měla 3x zablikat a dál nesvítit). Nevíte někdo, jak na to? Vím, že se to tu řešilo (v sekci RAV4), nicméně nikdo nedošel ke kloudnému řešení.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 13.08.2016, 14:57 
Navigátor
Registrován: 10.06.2016
Příspěvky: 100
A máš obě sady ventilků zaregistrované? Když jsem se na toto dotazoval, tak mi jeden prodejce řekl, že mohou být dvě verze podle řídicí jednotky. V jedné je paměť na jednu sadu, v druhé na dvě sady. V manuálu o tlačítku a výměně píší.

_________________
Yaris 1,33
Corolla Verso 1,8
Corolla
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 15.08.2016, 08:55 
Člen Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 17.11.2015
Příspěvky: 74
:!: Neznám zatím žádnou Toyotu, která může mít v paměti dvě sady ventilků (nevím přesně, možné taková už existuje). A proto jsou tři řešení:
1) Dvakrát ročně registrovat nové ventilky.
2) Půlroku jezdit s rozsvícenou kontrolkou.
3) Mít na letní a zimní pneumatiky jenom jednu sadu ráfek.

_________________
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 15.08.2016, 09:28 
Navigátor
Registrován: 10.06.2016
Příspěvky: 100
Tuto informaci jsem dostal od prodejce Tshuso. Když jsem pořizoval nová kola, že do auta dohráli novou sadu, že tam je paměť na 8 id. Když jsem se před koupí kol dotazoval u jiného prodejce jak to je, že prý to může říct podle konkrétního auta, že někde je možné v řj dát 1 sadu a někde 2 sady. Tak nevím, čemu věřit. Každopádně pokud platit servisu 2 x ročně za registraci, tak to je podle mě dost velký podraz na zákazníka, už cena této blbiny je z s ohledem na možnou poměrně nízkou životnost kvůli bateriím a nemožnosti jejich výměny. Každopádně na podzim budu vědět při výměně kol víc.

_________________
Yaris 1,33
Corolla Verso 1,8
Corolla
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 15.08.2016, 10:26 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 25.01.2015
Příspěvky: 263
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Keksisce píše:
:!: Neznám zatím žádnou Toyotu, která může mít v paměti dvě sady ventilků (nevím přesně, možné taková už existuje). A proto jsou tři řešení:
1) Dvakrát ročně registrovat nové ventilky.
2) Půlroku jezdit s rozsvícenou kontrolkou.
3) Mít na letní a zimní pneumatiky jenom jednu sadu ráfek.

Mám aurise,10/2014 a ten má dvě sady zaregistrované.Při výměně sad se provede inicializace druhé sady.v sekci auris je tam i návod jak na to.

_________________
Toyota Auris 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 15.08.2016, 11:23 
Člen Týmu
Registrován: 13.08.2016
Příspěvky: 3
V toyote ve zline mi rekli, ze ridici jednotka si pamatuje prave 8 ventilku, tj. dve sady. Proto jsem v Brne v pneuservisu s klidnym svedomim rekl, at tam ty zimni klidne nahraji. Jenomze ocividne to tak neni. Ale taky rekli, ze kdyz se ventilky koupi, jsou nejak otevrene ci co, a da se na ne zkopirovat kod z tech letnich. Ted to pry uz nejde. takze bud kecali v toyote nebo v tom pneuservisu..

Bohuzel jsem nemel tehdy u sebe ty letni, takze mi to tam zkopirovat nemohli.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 15.08.2016, 20:38 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 25.01.2015
Příspěvky: 263
Bydliště: Jablonec nad Nisou
U některých značek aut se dají ventilky naklonovat,jak je to u toyoty nevím.Kupoval jsem auto,kde komplet zimní kola byly jako bonus"zdarma" a v servisce byly napsány kódy obou sad.Já aktivuju druhou sadu takhle: Po nasazení druhé sady jedu do doby(cca 20 min) pokud nezačne blikat kontrolka a následně trvale svítit.Potom zastavím a motor nechám běžet a 3x asi po 1s. stisknu "set" a kontrolka by měla zablikat a zhasnout.Pro jistotu jsem ještě 1x dlouze zmáčknul tlačítko "set" jako při inicializaci tlaku.
A ještě takový dotaz ,ty obuté disky s ventilkama jsi kupoval v toyotě při koupi auta nebo až dodatečně ?Pokud je sada dokupovaná, tak se kódy ventilků musí servis v ř.j. zaregistrovat.Auta vyrobené po 9/2014 by měli umět dvě sady a to i Yaris.

_________________
Toyota Auris 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 15.08.2016, 23:03 
Člen Týmu
Registrován: 13.08.2016
Příspěvky: 3
Kola jsem kupoval až dodatečně, půl roku po autě (na tom samém místě). Přezul mi je místní mechanik, v Brně jsem pak zajel do pneuservisu, kde mi jenom přehráli řídicí jednotku na zimní pneu. Ovšem pouze na zimní (teď mi letní svítí), takže to nejspíš udělali špatně a zeptám se v toyotě, dalších šest set klidně obětuju, pokud to bude už napořád (do doby, než budou potřeba nové ventilky, počítám aspoň tři roky).

Jinak tvůj popsaný postup s tlačítkem Set fungoval tátovi, ale je to možná tím, že mu to udělali při roční prohlídce přímo v Toyotě.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz