TOYOTA KLUB Česká Republika
Právě je ned 23.09.2018, 22:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2017, 07:15 
Řidič
Registrován: 06.11.2008
Příspěvky: 268
Ja dotoho nejdu dokud nebudu mit 100% jistotu zě umí RDS ale zatim se mi to nepodarilo vypatrat.

_________________
AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červená
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červená
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2017, 09:02 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 27.02.2009
Příspěvky: 2574
Bydliště: Miro z Havířova
Napiš dotaz tomu českému dodavateli na konkrétní model a chtěj obrázek nebo ještě lépe foto.

_________________
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017, 12:26 
Člen Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 28.04.2016
Příspěvky: 46
Bydliště: Olomouc
je to ranec peněz. stále mě odrazují tyto věci:
-Určitě bych počítal s tím, že zvuk nebude tak pěkný jako z originálu. Procházel jsem další fóra a co si kluci nechávali posílat china columbus do VW, tak ve směs psaly, že ten zvuk není žádná hitparáda, že to všechno funguje jak má, ale není to jako origo. Střeva v našem případě budou podobná jako china columbus.
-funkčnost RDS, je to taková blbost, ale myslím s, že je to jedna ze základních funkcí.
-kvalita příjmu rádia nebude na takové úrovni jako je origo, to platí obecně pro oem rádia
-vysoká cena 15.000 z Čr nebo 10.000 z číny+clo a daň (mě vychytali mobil měl být o 5.500 levnější než z ČR) a nakonec cena +- stejná:-(
-pokud se nepletu tak to běží na android? záruka, že budou kompatibilní aplikace co se týká např. navigace nulová
-rychlost fixu GPS, obecně u china elektroniky je hodně pomalá, ale budu rád když se budu plést.

ale na druhou stranu:
+android=můžeš když to půjde doinstalovat cokoliv
+výstup na kameru před, zadní
+video
+přehraní mp3, z flash,i přes modrejzub,
+handsfree
+vypadá lépe než origo navigace a ladí do interiéru
+zachování ovládání z volantu
+není to 20-30.000 Kč jako za jiné jednotky
8)
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017, 22:26 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 27.02.2009
Příspěvky: 2574
Bydliště: Miro z Havířova
Hm,
- v autě to nikdy nebude jak v koncertním sále, většinou se poslouchá rádio a to není nikdy zvukově to pravé
- doprava přes DHL by se mohla vyhnout dalším více poplatkům, nemám v tom směru zkušenost - mohl by někdo zdejší poreferovat jak to funguje
- co se týče příjmu rádia a konstrukce - snad na jiných forech se dá zjistit něco více
- běží na tom android 5,1 a podle obrázků i v češtině a aplikací jsou mraky včetně navigací, i kdyby jen mapy od seznamu
- no chce to nejlépe ulovit nějakého vlastníka a řádně vyzpovídat.

_________________
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2017, 07:45 
Navigátor
Registrován: 22.11.2012
Příspěvky: 136
Bydliště: Český Krumlov-Holubov
Uz jste nekdo zjistil neco blizsiho o tomto autoradiu? Taky o necem podobnem premyslim.

_________________
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 07.04.2017, 14:04 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 27.02.2009
Příspěvky: 2574
Bydliště: Miro z Havířova
Jestli to máš pro T27 a hlavně kvůli navi tak zvaž kde je to umístěné, oči jdou dost dolů a pak přeostřuješ na displej, vnímání děje před kapotou je dost utlumeno, klasická navi přilepená na okně tě nutí očima hýbat v rozmezí 10-15cm do strany a děj před kapotou je pořád sledován přes navi.

_________________
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 09.07.2018, 22:19 
Člen Týmu
Registrován: 09.07.2018
Příspěvky: 9
Ahoj
Pokud o něm stále někdo přemýšlí, mám ho cca půl roku.

Android 8.0 For TOYOTA AVENSIS 2005-2007 (W2-V5587S)
http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101861211
zakoupeno na alíku
https://www.aliexpress.com/item/WITSON-Android-8-0-Qcta-core-eight-core-Car-Dvd-GPS-Player-FOR-TOYOTA-AVENSIS-2005/32851353728.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dlAjOTi
Mimochodem ta fotka rádia v autě je moje - číňan si ju vypůjčil - vpravo dole je noha mého syna ;)

Není dokonalé, ale za tu cenu se to ani nedá čekat. Každopádně původní autorádio už bych tam nevrátil. Montáž na origo konektory OK. Čeština někde není přeložená, ale je to pár položek.
Rozlišení displaye a pozorovací úhly mi vcelku vyhovuje. Stříbrná barva je jiná od originálu, ale to pro mě není podstatné. Mezi rádiem a klimačkou je větší mezera než u originálu. Na zvuk nejsem náročný posluchač opery, takže pro mě je supr. Na ekvalizéru se dají dobře doladit basy, ...

Rádio hraje a to je důležité. Nějaké RDS se zobrazuje. Signál chytá dobře. Ne zcela dobře funguje přeladění stejné stanice na jiné frekvenci při průjezdu po ČR. Uložené předvolby - když nemají signál, nenačte se název rádia.

MP3, video - OK

Mapy, sygic, waze, mapy.cz, google - fungují prefektně. Satelity chytá dobře. Offline sygic OK, online waze - mám tam USB 4G modem - takže OK. Zvuky z map se dají namixovat do zvuku rádia/mp3 - je tam několik stupňů. Ale rádio vždy lehce potlumí, to se mi nepodařilo odstranit. Hlási vždy ze všech reproduktorů - škoda mohlo to umět jen přední. Nejde připojit externí display, na něm přehrávat video a na rádiu navigace.

Handset - lepší než parrot co sem měl předtím. Nelze uložit oblíbené čísla na které často volám. Zobrazuje historii volání z auta, ne z telefonu. Externí miktrofon nepřipojen a slyšitelnost je supr.

Přední USB kamera pro záznam jízdy se bohužel občas sekne a někdy se třepe vrchní část obrazu. Někdy je obraz černý a je nutné vypnout/zapnout. Je to originálka witson. Jinou sem nezskoušel. Blbý taky je, že se někdy apka spustí dřív, než se načte SD karta a pak se nepustí automatické ukládání. Ale to je možná tím, že podporují 16GB a já tam mám 64 a plnou dat. Když se za jízdy přehrává video, tak se vypne nahrávání jízdy :( Když je rádio/mp3/mapa, tak je to OK.

Parkovací kamera - OK Koupená jiná než od witsonu. Má horší rozlišení, ale pro orientaci, jestli tam nestojí malé děcko je to OK.

Ovládání tlačítkama z volantu funguje.

Útlum osvětlení displaye dle zapnutých světel auta funguje.

Bluetooth OBD diagnostiku sem ještě pořádně neměl čas/chuť nastavit.

Teď mě víc nenapadá.

Kulda
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 26.07.2018, 09:06 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 13.02.2014
Příspěvky: 344
Kuldo, parádní recenze.
Asi nemáš autonomní (bez použití s tvým autoradiem) přední kamerku do auta od Číňana? Takovou pěknou recenzi bych na ni bral.
Mně funguje Toyotí autoradio dobře, takže sháním jen samostatnou kameru dopředu.

_________________
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 26.07.2018, 09:51 
Člen Týmu
Registrován: 09.07.2018
Příspěvky: 9
Ahoj
Nad samostatnou přední kamerou jsem uvažoval, ještě než sem měl android rádio. Viděl jsem jedno řešení, co mně fakt zaujalo, ale mělo několik nevýhod. Ještě se u nás neprodávalo. K provozu potřebuje virtuální simkartu a cena byla bohužel dost vysoká. Bylo to napojené sólo na napájení, takže to snímalo otřesy a záznam i na parkovišti, mělo to gyro a gps, takže to zaznamenalo odtah, poslalo mms atd. Ukázka trasy na mapě, záznam zvuku, … prostě dost vychytávek. Teď si nevzpomenu jaký byl výrobce.
Pak sem koupil to rádio a dál to zatím neřeším, i když nevylučuji, že se k tomu do budoucna zase vrátím. Na tom androidu to sice nějak funguje, ale mohlo by lépe a více funkcí viz výše.
Mě autorádio taky dobře fungovalo. Měl sem (mám doma) ještě verzi i na kazety, ale připojil sem digitální mp3 changer, parrota a ono se ukázalo, že vyměnit celé rádio byl dobrý krok. Kdyby otec neměl ve svém origoš rádio i s Toyota navigací a k tomu odměně parrota a changer, tak bych asi objednával další kus ;)
Kulda
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 26.07.2018, 15:40 
Navigátor
Uživatelský avatar
Registrován: 10.02.2018
Příspěvky: 147
A jak dlouho už to máš v autě?

_________________
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018, 05:40 
Člen Týmu
Registrován: 09.07.2018
Příspěvky: 9
elMuerte píše:
A jak dlouho už to máš v autě?

Tak jak píšu, rádio přes půl roku, a samostatné zařízení na záznam kamery sem nakonec nepořídil.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018, 14:50 
Člen Týmu
Registrován: 27.07.2018
Příspěvky: 3
Zdravím, moc díky za super recenzi rádia. Už ho mám také objednané, chci se jen zeptat, zda bylo nutné pro instalaci dokoupit ještě nějakou další kabeláž, ISO konektor atd, nebo je vše potřebné již přiložené v balení? Díky za odpověď
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018, 18:40 
Člen Týmu
Registrován: 09.07.2018
Příspěvky: 9
Petr4867 píše:
Zdravím, moc díky za super recenzi rádia. Už ho mám také objednané, chci se jen zeptat, zda bylo nutné pro instalaci dokoupit ještě nějakou další kabeláž, ISO konektor atd, nebo je vše potřebné již přiložené v balení? Díky za odpověď

Ahoj
Vše bylo v dodávce a perfektně pasovalo na origoš konektory.
Kulda
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018, 11:18 
Člen Týmu
Registrován: 27.07.2018
Příspěvky: 3
sakulajda píše:
Petr4867 píše:
Zdravím, moc díky za super recenzi rádia. Už ho mám také objednané, chci se jen zeptat, zda bylo nutné pro instalaci dokoupit ještě nějakou další kabeláž, ISO konektor atd, nebo je vše potřebné již přiložené v balení? Díky za odpověď

Ahoj
Vše bylo v dodávce a perfektně pasovalo na origoš konektory.
Kulda



Ahoj Kuldo, super, díky za odpověď. Jen ještě jeden malý dotaz k vestavěnému 3G - rádio má někde slot na sim kartu nebo je to jen přes USB modem, jak si v recenzi uváděl?
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018, 20:10 
Člen Týmu
Registrován: 09.07.2018
Příspěvky: 9
Petr4867 píše:
sakulajda píše:
Petr4867 píše:
Zdravím, moc díky za super recenzi rádia. Už ho mám také objednané, chci se jen zeptat, zda bylo nutné pro instalaci dokoupit ještě nějakou další kabeláž, ISO konektor atd, nebo je vše potřebné již přiložené v balení? Díky za odpověď

Ahoj
Vše bylo v dodávce a perfektně pasovalo na origoš konektory.
Kulda



Ahoj Kuldo, super, díky za odpověď. Jen ještě jeden malý dotaz k vestavěnému 3G - rádio má někde slot na sim kartu nebo je to jen přes USB modem, jak si v recenzi uváděl?

Rádio má pouze 2x USB, v jednom z nich mám 4G USB modem. Vlastní slot na SIM to nemá. Pokud by to mělo vestavěný 3G, stejně by to asi bylo k ničemu (pomalé). Dneska LTE a pak bacha na frekvence operátora.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz