TOYOTA KLUB Česká Republika
Právě je čtv 15.11.2018, 18:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Škrtící klapka na diagnostice 2AZ-FE
PříspěvekNapsal: pon 11.06.2018, 20:18 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 06.07.2015
Příspěvky: 295
Zkoumal jsem u Prévie trochu víc chování motoru za jízdy kvůli seřízení LPG a zjistil jsem, že diagnostika i při plném zatížení při libovolných otáčkách ukazuje zatížení maximálně asi 80% a polohu škrtící klapky maximálně 78%. Zkoušel jsem i při vypnutém motoru hejbat s klapkou a maximum bylo vždy 78%.
Můj dotaz do placu než to rozeberu: Je to normální? zkoušel jste to někdo? nemám vadný snímač na klapce? nebo zaseknutou klapku, že nejde na doraz? Nebo je to nějaký Toyodyho záměr?

_________________
Kořen slova Toyota je Toy!
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 12.06.2018, 14:46 
Člen Týmu
Registrován: 29.09.2008
Příspěvky: 15
Neříkej mi, že máš problém s 2AZ-FE motorem a LPG.. pozítří dovezu auto z instalace LPG, tak se ti na to mrknu, myslím že mám stejnou diagnostiku jako ty.. OBD2 adapter a Torque.

Jura
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 12.06.2018, 19:15 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 06.07.2015
Příspěvky: 295
Už se to snad vyřešilo. Při plné zátěži byla chudá směs, takže to házelo chybu. Vyřešili jsme to většími tryskami.
Můžeš se mi pls podívat na tu škrtící klapku? Dáš si na display Throttle a s vypnutým motorem a zapnutým zapalováním sešlápneš plyn nadoraz.

_________________
Kořen slova Toyota je Toy!
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018, 20:13 
Člen Týmu
Registrován: 29.09.2008
Příspěvky: 15
Takže mě ukazuje klapka při vypnutém motoru a klíčku v zapalování 79,6%. Za chodu motoru zatím nezkouseno. Klapku mám lankovou.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2018, 07:38 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 06.07.2015
Příspěvky: 295
Díky moc. Takže to mám v pořádku. Z nějakého důvodu přiřadili konstruktéři maximálnímu výkonu hodnotu 80%.

_________________
Kořen slova Toyota je Toy!
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018, 20:19 
Člen Týmu
Registrován: 29.09.2008
Příspěvky: 15
Já bych spíš hledal problém v Torque. Profi diagnostika třeba ukáže něco jiného.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018, 20:29 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 06.07.2015
Příspěvky: 295
To si nemyslím. Ten Torque jen zobrazuje to, co je v té řj. A nepovažoval bych to za chybu, ale nějaký záměr konstruktéra.
Fábie mi na stejném software ukazuje 100%.
Na tu klapku se strašně špatně může, ale pohmatem jsem vyzkoušel, že se otáčí o 90stupňů, takže nijak zaseklá ani blokovaná není. Ukazuje-li to tobě to samé, považuju to za normální vlastnost.

_________________
Kořen slova Toyota je Toy!
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Standa50 a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz