TOYOTA KLUB Česká Republika
Právě je ned 05.07.2020, 05:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: pon 11.08.2014, 22:39 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 07.12.2006
Příspěvky: 730
Caute. Hladal som ci nemate niekto skusenost s displejom palubny PC a hodinky v Yarise 2006? Mne to zrazu zacalo premenlivo nahodne menit jas.... NIekedy to skoro nesvieti, a nahodne to potom svieti ako ma, potom slabsie a podobne akoby ste menili jas pomalym otacanim gombika hore dole .... neviete co to ma znamenat? Len pre istotu, nepisem o hlavnom displeji ktory ukazuje rychlost,stav nadrze,otacky. Ale ten vedla, maly s hodinkami a pc.... nereaguje ani na poklepanie po palubovke....neviem....

_________________
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: čtv 14.08.2014, 21:03 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 07.12.2006
Příspěvky: 730
takze to uz nesvieti.rozobral som to a nic nepomohlo pohybat konektormi ci kablami. je tam jedna velka PCB doska a jedna mensia. na tej velkej je vidiet nejake odymene tmave miesto.....
to som maximalne nastvany ze prave mne sa take nieco stane ze prestane svietit palubny pocitac? po 100 000km? a nikde nieje o tom ani slovo? ide ma dzubnut... uz si viem predstavit jak mi povedia v servise ze cca 1000Eur bude stat vymena celeho toho stredoveho tachometra lebo oni nebudu zistovat co tam je zle....
http://miolx.rajce.idnes.cz/yaris_Instrument_panel

_________________
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: pát 15.08.2014, 08:09 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 20.02.2006
Příspěvky: 1014
Bydliště: Praha
tady třeba jeden za 75Eur http://www.auto24parts.com/en_GB/p/SPEE ... -1-1/52989
a možná nějaké vrakoviště?? (i když jejich ceny jsou kolikrát taky dost nepřiměřené.. :evil: )
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: pát 15.08.2014, 10:28 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 07.12.2006
Příspěvky: 730
Josuk velmi pekne dakujem. mna to v tom strese vobec nenapadlo takto hladat ako cely kus. toto forum je na nezaplatenie a jeho clenovia tiez :)
Idem to hned riesit s tou firmou.
Dikes.

_________________
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: ned 24.08.2014, 22:13 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 07.12.2006
Příspěvky: 730
Este ma napadlo.. Dufam ze vymenou toho celeho speedometra sa mi nezmeni pocet najazdenych km? dufam ze to je len zobrazovanie udajov .....

_________________
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: pon 25.08.2014, 10:35 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 27.05.2007
Příspěvky: 1493
Bydliště: Slovensko, Žilina
udaje o km by mali byt zaznamenane v RJ

_________________
Obrázek
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: ned 31.08.2014, 00:27 
Věčnej rejpal
Uživatelský avatar
Registrován: 07.12.2006
Příspěvky: 730
Takze sa podelim o poznatky. Udaje o najazdenych km,cize ODO su ulozene v displeji alebo speedometri, nie v riadiacej jednotke.... vymenou celeho tachometra za iny,pouzity, budete mat najazdene km toho noveho displeja...
ak by niekto mal podobny problem, moze mi napisat sukromne, mozem poradit napr.aj ako zachovat povodne km..

_________________
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: úte 15.05.2018, 18:36 
Člen Týmu
Registrován: 15.05.2018
Příspěvky: 1
mio píše:
Takze sa podelim o poznatky. Udaje o najazdenych km,cize ODO su ulozene v displeji alebo speedometri, nie v riadiacej jednotke.... vymenou celeho tachometra za iny,pouzity, budete mat najazdene km toho noveho displeja...
ak by niekto mal podobny problem, moze mi napisat sukromne, mozem poradit napr.aj ako zachovat povodne km..


Ja by som potreboval poradit, men tiz odisel ukazovatel ale len ten bocny, kde su udaje o spotebe
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019, 09:13 
Člen Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 14.09.2019
Příspěvky: 6
menil niekto uspesne tie kilometre ? po vymene celeho stredu budikov ?

_________________
Yaris XP9F/KSP90/H/1A - 10/2005 - Hatchback 5 dverovy - s displejom
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2020, 21:13 
Člen Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 14.09.2019
Příspěvky: 6
Takze vazeni - po dlhej dobe ale predsa - som sa k tomu malemu displeju dostal.

Sice som za kompletny nahradny diel - cely ten HUD (cele budiky) - dal ca. 170 € ale musel som ist na istotu - tak som si to potreboval natrenovat.

Znalosti ciastocne boli - ale ja som siel dalej. Vid. clanok: Fixing clock

Tam to riesil zamenou tych tranzistorov nejakym zdrojom - ale prisiel o funkcionalitu - znizenie jasu pri zapnuti svetiel - to som isto nechcel.

Takze k veci - diagnoza: PREHRIEVANIE !!! tranzistorov.

Obrázek

- to je pohlad zo spodnej strany PCB - evidentne to dost kurilo - az to dokurilo :D

Po rozobrati na poddiely - bolo vidiet dost vazne "uvarene" spoje - vid. oznacene tranzistory...

Obrázek

Podla toho clanku on dedukoval ze su tranzistory zle - ja som tiez nakupil za par centov z Ciny - pre istotu ! - ale riesenie som najskor skusil jednoduchsie:

Odpajkoval som vsetky (koli meraniu)... Zmeral som ich - a voilá: boli dobre ! na diode-mode na multimetri ukazovali ako mali - jeden sice mal trocha odchylku - ale bola zanedbatelna - mozno su troska potrapene lebo to zazina s velmi miernym oneskorenim - s takym nabehom - ale ide to !

Obrázek

C-cko tranzistor ma troska odlisnu hodnotu nie 0,64 ale 0,88 medzi collector-base

Ale co som spravil - hlavne - som ocistil vodive cesty na PCB pod tranzistormi - a ukazalo sa teda ze bola iba zhoreta pajka pod tymi 3-mi fesakmi v strede - takze po napajkovani tranzistorov spat sa ten maly VFD rozsvietil !!! super :)

Obrázek

- normalne to pripojte na 12V cez prvy a posledny pin v hlavnom konektore - nemusite to do auta montovat na skusanie... ;) - obrazok z clanku Fixing clock...

Obrázek

No a co som spravil proti dalsiemu prehrievaniu ? Normalne som tam chladic spravil :D :D :D

Obrázek

- je to tenky plech (stresna krytina) - len som obrusil farbu flexou - spravil som 2 dierky - aby sa dal tavnou tycinkou prilepit k PCB-cku a samozrejme teplovodiva pasta !!! medzi tranzistormi a chladicom

- spravil som si z papiera sablonu na ktoru som otlacil fixkou pokreslene tranzistory - vystrihol - a spodna strana je prelepena pre istotu izolepou aby nedoslo ku nechcenemu kontaktu - a len kde su tranzistory je vyrezana - aby mala teplovodiva pasta kontakt priamo s hlinikom

Obrázek

Takze u mna bol zaver ten, ze vsetko v poriadku, len sa teplom poskodil kontakt medzi tranzistormi a PCB.

Uvidim kolko to bude fungovat - ak to zdochne opat - budem asi najskor pajkovat nove tranzistory... Uvidime...

No a pre kutilov - kedze uz sme mali cele budiky rozobrate - tak som si spravil taku malu ficurku - sami isto viete ake je nestastne mat tlacitka na tom displeji - cez tie palicky to ovladat - tak som si spravil toto: :D

Obrázek

- kable vnutri su pripajkovane k tym mikrotlacitkam, ktore stlacaju tie palicky... nic zlozite, ani ziadnu fixaciu som nerobil... dal som makucke drotiky - tie su super...

Vysledok:

Obrázek

Takze pohodlne ovladanie bez nacahovania sa popri volante !!! Bezpecnost nadovsetko ! :D

_________________
Yaris XP9F/KSP90/H/1A - 10/2005 - Hatchback 5 dverovy - s displejom
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Yaris 2006 - palubny PC
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020, 20:55 
Člen Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 14.09.2019
Příspěvky: 6
Tak zmena bola nutna.

Spravil som upgrade lebo ten ohrev od tranzistorov normalne roztopil to tavne lepidlo... A zase to prestalo fungovat... Mozno sa uz unavene tranzistory uplne pokazili. Uz som to nemeral...

Takze napajkovane nove tranzistory z Aliexpresu, teplovodiva podlozka a sponky z drotu co pruzi - potiahnute zmrastovackou proti skratu...

Obrázek

Uvidime kolko to vydrzi...

_________________
Yaris XP9F/KSP90/H/1A - 10/2005 - Hatchback 5 dverovy - s displejom
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz