Forfoc píše:
Nyní mám benzínový Ford Focus 1,8 92kW ve výbavě Titanium. Auto jsem kupoval v roce 2008 jako zcela nové. Po celou dobu jsem s autem nadmíru spokojen. Žádná závada se za 11 let nevyskytla. Jelikož budu mít letos výročí, tak jsme začali koketovat s myšlenkou, že koupíme nové auto. Původní Ford jsme kupovali za více než půl miliónu a nyní jsem chtěl auto něco kolem 400 000 Kč. Koukal jsem na ceníky jednotlivých značek a nějak mne nic nezaujalo. Až výprodejová cena Aurisu. Začali jsme o Aurisu vážně uvažovat. Po návštěvě autosalonu a důkladném "ohmataní" vozidla jsme usoudili, že jsme mu nepřišli na chuť. Vzadu pro dospělého nic moc místo na nohy a i na celkovém vzhledu je vidět, že na svět přišel už před dost dlouhou dobou. Při tom doposud, když jsem někde Auris viděl, tak se mi moc líbil. Ono to možná bylo-bude i tím, že v autosalonu vedle Aurisu už byly nové Corolly, které vypadají mnohem lépe.
Proto jsme se přesunuli k výprodejové Corolle Classic, která vypadá myslím stále moderně, aspoň u přední části. U zadní části je už také patrný věk.
Jenže mezitím, vyběhla akce Prime. Když jsem pak vzal v úvahu cenu starého modelu s metalízou za 405 000 a nového modernějšího a neokoukaného o dost lépe vybaveného nového modelu Prime za akční cenu, bylo rozhodnuto, že se rozhodně vyplatí si připlatit. Uznávám, že kombi je asi praktičtější, ale sedan se nám více líbí. A akční cena je myslím nyní nastavena tak akorát.
Pokud jsem si porovnal zvolené parametry, které auto musí mít u konkurence, což byl mimo jiné tempomat, přední a zadní parkovací senzory a ideálně i parkovací kamera + pěkné 17" disky, tak jsem se vždy dostal na obdobnou či vyšší cenu.
Jsem ještě "stará škola" tak mi plně vyhovuje léty prověřená 1,6. Tablet v palubce bych mít nemusel, ale na druhou stranu všechna auta ostatních značek, která byla ve výběru měla tablet také. Myslím, že si na tablet zvyknu a nakonec budeme kamarádi.
Mám už nějaké roky a preferuji klidnou bezpečnou a pohodovou jízdu, kterou mi mnou vybraný model určitě plně zajistí.
s tvou odpovědi se ztotožňují a mohu doporučit tvé rozhodnutí , určitě 1.6 té nezklame oproti současnému autu a rozhodne se vyplatí připlatit v této akci prime než vyprodejove verzi Corolla, je to o levého víc . Jen ještě vyzkoušejte automat, je to fakt o něčem jiným , a ten rozdíl v ceně není zas tak velký a půlka se ti vrátí na spotrebe, jen ze srandy si dej jízdu s automatem.... vím o čem mluvím , zvlášť pokud si chceš auto nechat dyl jak 5 let .... pak ten rozdíl 60 t j nic při ceně 500 000 ,- nepremlouvam , jen proste hodně doporučuji si vyzkoušet ten hybrid v automatu ten rozdíl v příplatků za to stojí ..... já sám sem byl na hraně a pak si objednal ještě k tomu originál zimní sadu zimních kol za 29 tisíc , jelikož jak sem počítal tak stejně bych ušetřil max 4 litry a neměl ještě tu kvalitu a měl spis problémy za ustreny 4litry