TOYOTA KLUB Česká Republika
Právě je stř 15.07.2020, 01:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 17.11.2019, 14:50 
Řidič
Uživatelský avatar
Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 184
Bydliště: Praha
Zdravim, budu vymenovat po 4 letech pneu s TPMS senzory. Lue u nich pouze vymenit baterka? Zvladne to netoyota servis? Ja foufam ze ano, ale kdyz ctu nektere prispevky, prijde mi to jak preprogramovani jaderne hlavice :-)

_________________
Auris HSD 2015
Avensis 2.2 D-CAT 2007
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020, 09:03 
Člen Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 28.08.2018
Příspěvky: 25
Bydliště: !!!
Standa50 v aurisech dával tento odkaz https://www.youtube.com/watch?v=xO8mKxNcYpk tak se koukni a rozhodni.
A ve stejném foru je odkaz na ventilky: https://www.aliexpress.com/item/4000064439736.html

_________________
Auris II, 2015, executive, CVT, 1,2 turbo.
Po dvanáctiletém soužití s citroény jsem přešel k Toyotě, doufám že budu tak spokojen jak s Citrouši.
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020, 20:22 
Člen Týmu
Registrován: 16.03.2019
Příspěvky: 19
Zdravím. Chcem si kúpiť druhú sadu kolies na Corollu 2018. Chcel som ale kúpiť komplet obuté a len nahodiť. Zo shopu mi písali, že univerzálne TPMS vedia naprogramovať podľa veľkého TP, ale ak ich auto nenačíta automaticky, tak to treba nahrať a vtedy by som aj tak musel kolesá vyzuť. Myslel som, že sa to dá nejak aj bez toho. Alebo sa mám na to vykašlať objednať to zvlášť a dať to niekde spraviť. Len či objednať univerzálne TPMS alebo kúpiť v Toyote. Dík za radu

_________________
Toyota Corolla Classic 1.6 M/T
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 11.06.2020, 07:54 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 25.03.2014
Příspěvky: 303
Bydliště: Jihlava
..." ale ak ich auto nenačíta automaticky, tak to treba nahrať a vtedy by som aj tak musel kolesá vyzuť..."
proč vyzout?...Já jsem koupil snímače Cub /cca 3900,-/ v pneuservisu namontovali na kola - na podzim přehodil kola a v Toyotě nahráli snímače...Myslím,že v Toy jsou zbytečně drahé....ale každého věc...
Mimochodem,komu nevadí,že na palubce svítí neustále piktogram kola - dá se jezdit i bez nich - když tedy nejede na STK..
Kdo není lenoch a občas zkontroluje tlak v pneu - obejde se bez nařízení EUidiotů...
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2020, 11:07 
Člen Týmu
Registrován: 16.03.2019
Příspěvky: 19
@ježek2

Takto mi to napísali:
Citace:
disky, po ktorých dopytujete sú schválené výrobcom na Vaše vozidlo. K diskom by bolo dodávané aj príslušenstvo - vymedzovacie krúžky 76,2-60,1. Ak si u nás zakúpite sadu diskov aj sadu pneumatík, tak máme akciovú cenu 14 € s DPH na obutie a vyváženie tejto sady resp. skompletizovanie kolies. Taktiež máme skladom aj univerzálne TPMS senzory (42 € s DPH / 1ks), ktoré vieme naprogramovať na základe kópie veľkého technického preukazu. Práca programovania a montáže týchto senzorov na celu sadu je spoplatnená sumou 28 € s DPH. Po programovaní snímačov u nás na základe kópie TP si niektoré autá načítajú snímače automaticky. Niekedy je potrebný ešte dodatočný zápis resp. spárovanie snímačov s autom v servise. Skompletizovanie sady u nás bez TPMS senzorov by bolo nelogické, keďže by ste disky museli zase vyzúvať pre programovanie v inom servise. Ak by ste mali záujem len o dodávku bez skompletizovania, tak to vieme tiež zrealizovať a následne by ste si TPMS senzory dali naprogramovať a namontovať v inom servise, kde by Vám urobili rovno kópiu TPMS snímačov, ktoré máte teraz namontované.


Inak, tiež som rozmýšľal, že svietiaca kontrolka by mi nevadila. Na STK pôjdem až o tri roky a to by som mal TPMS na diskoch na zimu...

_________________
Toyota Corolla Classic 1.6 M/T
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2020, 13:54 
Věčnej rejpal
Registrován: 27.05.2014
Příspěvky: 1689
Bydliště: EU
Jasně že si zvykneš na žlutou kontrolku. Před šesti lety stála sada přes osm tisíc a to jsem nestrávil. Dneska se dá koupit za méně než polovinu a to bych už akceptoval. Až budu měnit zimní, určitě je nechám nasadit.
Na STK jezdím na letních a když jsem se ptal, že bych přijel na zimních se svítící kontrolkou, tak mi technik sdělil, že on by to neřešil a prošel bych. Zdůvodnil to tím, že bych stejně přijel za dvě hodiny s přehozenými koly. Je to o přístupu a lidech.
Také se tu před těmi šesti lety diskutovalo, jak dlouho vydrží baterie v TPMS. Mám všechny původní a zde na fóru jsem zatím nezaznamenal, že by ji někdo měnil.

_________________
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S, Paket Exclusive (samozřejmě bílá)
"Narozena" na Ježíška 2013 v Sakarya (v provozu od Velikonoc 2014)
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2020, 13:20 
Člen Týmu
Registrován: 16.03.2019
Příspěvky: 19
Ja som len blbý z toho, že keď mi to naprogramujú a obujú (pri kúpe), tak ja musím ešte zájsť do môjho pneuservisu? Ide o to či budú musieť zase vyzúvať tie komplety a tak to nejak nahrávať alebo je to ok a spravia to aj tak. Ide mi o to ako to mám objednať, zvlášť alebo ako komplet, ktorý mi v rámci nejakej akcie obujú za pár €...
Sory, že sa tak blbo pýtam, ale som z toho mimo. Vďaka

_________________
Toyota Corolla Classic 1.6 M/T
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2020, 15:23 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 25.01.2015
Příspěvky: 455
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Když si koupíš druhou sadu jde o to ,aby kódy ventilků druhé sady servis nahrál do řídící jednotky.Nebo je varianta,že na universální ventilky ti naklonují čísla z první sady na ventilky druhé sady.Pak není co řešit,jenom měnit sady.

_________________
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2020, 18:41 
Věčnej rejpal
Registrován: 27.05.2014
Příspěvky: 1689
Bydliště: EU
Cryohazard,
když se zde vrátíš do dubna 2018, tak je tam popsaný návod na druhou sadu TPMS.

_________________
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S, Paket Exclusive (samozřejmě bílá)
"Narozena" na Ježíška 2013 v Sakarya (v provozu od Velikonoc 2014)
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2020, 19:03 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 25.03.2014
Příspěvky: 303
Bydliště: Jihlava
Cryohazard : mám v tom trošku asi zmatek- tedy chceš koupit druhou sadu v pneushopu...takže oni na disky daji TPMS a pneu - jestli dokáží nahrát snímače z T.P nevím ...kdyby to nefungovalo,zajedeš to servisu Toyota a oni to nahrají...pneu z disků se při tom sundávat nemusí.."Vyzuvať komplety" - to chápu tak že se jen shodí celá kola z auta,ne že se sundají gumy z disku. Takže bych koupil a na nahrání do ŘJ bych jel až na podzim,kdy se mění na zimní...
V mém případě pneuserv. Bestdrive nedokázal při nasazování TPMS do auta nahrát - v Toyotě- než jsem vypil kávu a prohlídnul sekretářce výstřih :biggrin: :biggrin: eee,chtěl jsem říct,než jsem prohlídnul nová auta - bylo hotovo...pak jen při přehazování sad na volantu navolím změnu sady....asi to máte jinak...
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020, 18:22 
Člen Týmu
Registrován: 16.03.2019
Příspěvky: 19
Tak som komplety objednal. Samozrejme, že nastal problém, pretože mi univerzálne TPMS naprogramovali na novú Corollu. Takže kontrolka pekne svieti. Ale OK, boli ústretoví a v okolí mi našli pneuservis, kde to vedia preprogramovať (a preplatia mi to). Tam mi povedali, že mám doniesť aj pôvodnú sadu a mi to rovno naklonujú. To prebehlo v poriadku, všetky snímače ukazujú pôvodné kódy. Problém je, že kontrolka stále svieti. Skúšal som aj reset a nič. Takže som vlastne nič nevyriešil :(

_________________
Toyota Corolla Classic 1.6 M/T
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020, 20:12 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 25.01.2015
Příspěvky: 455
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Provedl jsi inicializaci tlaku nebo načtení sady při zapnutém zapalování?

_________________
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020, 06:39 
Člen Týmu
Registrován: 16.03.2019
Příspěvky: 19
Áno, podľa návodu. Inak normálne po otočení klúčika kontrolka bliká a po minúte zhasne. Keď som to skúšal spraviť cez to tlačidlo, tak sa nič nedialo. Takže neviem. Možno aj keď sa kódy naklonovali, tak sa stále sú naprogramované ako na novú Corollu. To mi inak zistili v autorizáku, že pracujú na frekvencii pre nový model, a že oni to nevedia spraviť iba vymeniť...

_________________
Toyota Corolla Classic 1.6 M/T
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020, 09:50 
Manager Týmu
Uživatelský avatar
Registrován: 25.01.2015
Příspěvky: 455
Bydliště: Jablonec nad Nisou
To jsme si asi nerozuměli.V návodu k autu je pouze postup na inicializaci tlaku.Návod na načtení sady v příručce k autu není,ten je tady uveden na fóru.

_________________
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020, 13:42 
Člen Týmu
Registrován: 16.03.2019
Příspěvky: 19
Ja som mal za to, že keď sa to dá klonovat, tak s tým nebudem musieť nič robiť...

_________________
Toyota Corolla Classic 1.6 M/T
Nahoru
 Offline Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz